Karantén

A jelen helyzetre való tekintettel sokunknak alakult úgy a munkája, hogy otthon kell azt végeznie. Bevallom számomra is nagy kihívás jelent, hogy ne egész nap a cuki pizsamámban töltsem el a napot! Ha egyedül élsz, talán még nagyobb kihívás ez, hiszen úgy sem lát senki, “nincs kinek kiöltözni”. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az első pár napban felöltözve dolgoztam otthon és nem pizsamában vagy köntösben. Lebénulva néztem ki a fejemből, aztán azon kezdtem el gondolkozni, hogyha én azt vallom, hogy a ruha mindenben támogat minket, akkor ez jelen esetben is így van!

Ahogy ebben a kényelmes pizsiben üldögéltem otthon – nemcsak, hogy a lelkemre hatott, hanem a munkámhoz való viszonyra is nagy hatással volt. Mivel felkeltette az érdeklődésemet ez a téma, elkezdtem utána olvasni, sok kutatást végeztek ezzel kapcsolatban. Számomra az derült ki, hogy a tudatalattink “tréfál” meg minket ezekben az esetekben is, mivel a pizsamát az alvással kötjük össze. Akkor viseljük a háló ruhánkat, amikor is a szervezetünk lelassít, egy nyugodtabb állapotra kapcsol és felkészül az alvásra. Tehát ha napközben nem öltözünk fel “rendes” ruhába, akkor nem tudunk koncentrálni és nem tudunk úgy jelen lenni a munkánkban sem.

Ha reggelente ugyanúgy felöltözünk mintha munkába mennénk, az sokban segít, hogy jól tudjuk érezni magunkat, javít az önértékelésünkön és a teljesítményünkön. A pozitív munkakörnyezet megteremtése otthon is elengedhetetlen tényező ahhoz, hogy motiváltak legyünk. Vagyis ebben az esetben is igaz amit vallok, hogy a ruháink mindig ott vannak kéznél, hogy segítséget nyújtsanak számunkra, mivel tudat alatt a ruháinkhoz érzéseket, élethelyzeteket is kötünk és mivel most egy olyan helyzet állt elő, hogy nem csak mi, hanem a család többi tagja is otthon sertepertél, így az is egy nagyon fontos szempont, hogy ne csak anyaként és feleségként legyünk jelen, hanem amikor kell – mint egy dolgozó ember. Azok a kutatások melyeket elolvastam azt írták, hogy a leghatékonyabb munkavégzést úgy tudod elérni otthon, ha olyan ruhába öltözöl ami nem hétköznapi, kicsit alkalmi, de mégis kényelmes. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én kipróbálom, hiszen egy olyan helyzetben vagyunk, hogy van időnk kísérletezni otthon a ruháinkkal és önmagunkkal!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: