Ősz típus

Nagyon elterjedt manapság a színtanácsadás, ami valóban hasznos és mindenkinek csak javasolni tudom, azonban fontos tudnotok, hogy ez csak egy kiinduló pont, nem szabad véresen komolyan venni és ragaszkodni ehhez a koncepcióhoz. Az elmélet szerint mindenki egy évszak típushoz tartozik, de – és itt van a lényeg – Nem szabad semmilyen árnyalatról, színről lemondanotok mert nem a ti színetek a szakemberek szerint. Mindent szabad és lehet amire csak vágytok, csak tudni kell játszani ezekkel tónusokkal, hogy hova és miben jelenjen meg az öltözéketekben. Most minden héten leírok egyet évszak típusra jellemzőket nektek.

Elsőnek az Ősz típust mutatom be.

151878EC-0D8F-4356-8735-B6342CDA6C90

Ősz-Nyár (lágy ősz) Gisele Bündchen

 

Ezt a legegyszerűbb mindenkinek felismerni, hiszen, ha behunyjátok a szemeteket és elképzelitek ősszel az erdőt és annak színeit akkor máris látjátok az ehhez tartozó színeket. Ebből a színpalettából mindent viselhet egy ősz típus. Erre az évszakra is elmondható, hogy meleg színeket foglal magába. A rozsdavörös, meleg sárga, barna és a zöld árnyalatait minden gondolkodás hordhatja ez a típus. Ha nem a megfelelő évszakú hölgy viseli ezeket a tónusokat közvetlenül az arcánál akkor pont az ellenkezőjét érjük el, ha tükörbe nézünk. Beteges, sápadt színt kölcsönöz arcunknak, így máris kezdődik az elégedetlenkedés és önsanyargatás. Mindig az a legfontosabb bármely évszakhoz is tartozol, hogy belül érezd, hogy ez most ad neked felemel, ragyogsz. Ha a megfelelő árnyalataid közül nem tudsz megbarátkozni valamelyikkel akkor engedd el, ne erőszakold magadra mert az látszódni fog.

C25F625B-DBAD-433F-BC5F-63967005AD8C

Ősz-Tavasz (meleg ősz) Julia Roberts

 

Hogy még bonyolódjon egy kicsit az évszak besorolás minden típusnak van még három altípusa is, de ezeket inkább fotókkal ismertetem meg.

CB15D0BB-CDF3-4C7F-8EEE-08B61FC22568

Ősz-Tél (sötét ősz) Eva Mendes

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: