Anyukám

Egyegy mondat erejèig már hallottatok a családomról, itt az ideje, hogy egy picit meséljek az anyukámról is. Nélküle nem lenne a Gardrob az, ami és a mi kis családunk sem. Végtelenségig türelmes és az idegeit nagyon sokáig lehet feszíteni. De szerintem, ez azért is van, mert három gyerekkel igazán korán megkapta a kiképzést.

Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, hazudnék ha azt mondanám könnyű lett volna. Hol én, hol ő sírdogált. Aztán szép lassan összeszoktunk és most már gördülékenyen alkotunk egy csapatot a munkában is. Minden szülő ( gondolom) hibázik, hiába próbál a legjobb tudása szerint működni. Aztán mikor felnövünk, ezt jól oda is mondjuk, kisebb nagyobb fázis késéssel. Mi hárman is megtettük.

Szabadon voltunk nevelve, szabályokkal. Olyanok voltunk, mint a szeleburdi család, reggel csak ezt lehetett hallani: anya hol a bugyim, hol a zoknim és az uzsonnám?

Mi nem jártunk ovodába, mert otthon volt  anyukám és ezért nem vettek fel minket, így aztán mi hárman gyerekek igazán szorosan összenőttünk.

Emlékszem, apukám vitt az első iskolai előkészítős napra, sokkot kaptam attól a sok üvöltöző, rohangáló kölyöktől, majd közöltem, én ezek közé többett nem megyek, az hétszentség!  (…mennem kellett)

Éjszakákon át kérdezte ki a nővéremet, én csak ezt hallottam” anya ugye nem alszol?” Persze, hogy aludt!

Volt, hogy mű gipszet készített nekem az alibi eltört a kezemre, és minden évben a farsangra jelmezt varrt nekünk. Most már felnőttünk, de ha nagy családi buli van az unokákkal együtt, most is csak ezt lehet hallani” anya hol van szalvéta, anya van itthon víz, nagyi nem találom a játékom…”

Miután megszülettünk, ebből nincs kiszállás, úgyhogy hajrá anyuskám!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: