Boldog karácsony

El sem hiszem, hogy megint itt a karácsony! Úristen, eltelt egy év! Mi is történt velem ennyi idő alatt?

Nézzük csak, volt szerelmi bánat, aztán teljes kiégés, vegetálás nap-nap után. Hónapokig egy könyvet sem tudtam a kezembe venni, mert inkább csak bámultam ki a fejemből, mintsem, hogy koncentrálni tudtam volna arra, mi van odaírva. Idővel magamra találtam, de éreztem, hogy új dolgokat kell megélnem, tanulnom, éreznem, s mivel a város forgataga igencsak magába szívott, ki kellett szakadnom belőle. Nagy levegőt vettem és kerestem egy lovardát, hogy megtanuljak lovagolni, vagyis elkezdtem megtanulni. Akármekkora feszültség vagy bánat lehet bennem, amikor felülök valamelyik lóra, megszűnik, elillan minden rossz érzés. Egy teljesen lecsupaszított emberré válok ott. Ez is azt bizonyította be nekem, hogy soha nincs késő. Leírhatatlan élmény egy ekkora állaton vágtázni végig a réten. És amikor leszállok például Igikéről, úgy dörgöli hozzám azt a hatalmas fejét, mintha egy kiskutya lenne, boldog érzés és vicces látvány.

Aztán jött a következő lépés, oké, hogy írkálok, de ezt is szeretném jobban művelni. Úgyhogy beiratkoztam egy írás kurzusra, aminek most decemberben lett vége. Sokat tanultam magamról és megismerkedtem egy csomó értékes emberrel. Az üzleten is töprengtem, töprengek, mit és hogyan kellene jobbá tenni, mivel ösztönből működtetem ezért kerestem egy kereskedelmi szakembert, akivel átbeszéltem és azóta is segítségemre van. Egy új vállalkozást indítok el jövőre, amiben szintén terelgetni tudott, de az még legyen titok, mi is ez.

Folyamatosan rakom össze önmagam , de ezt nem csak idén, hanem évről-évre teszem, különböző segítségekkel. Idén is sikerült lazítani és utaznom egy keveset. Aztán bekövetkezett egy nagy változás az évvégére, tizenkilenc év után elköltöztem az általam úgy imádott ötödik kerületből, ahol a fél életem éltem le. Féltem ettől a nagy fordulattól, de minden átalakulás jó és hasznos. Újra rájöttem, nem szabad ragaszkodni tárgyakhoz, lakáshoz, mert mi töltjük meg élettel és nem fordítva.

Így leírva azt hiszem nem mondhatom, hogy nem történt semmi velem és csak úgy elmúlt az év. Olykor nehéz, de boldog időszak van mögöttem. Sok mindenen vagyok túl és tudom, hogy a következő évben még szebb dolgok fognak velem történni.

Mindenkinek kívánok legalább ilyen, vagy még élményekben gazdagabb Boldog Karácsonyt és Új Évet. Veletek újra ugyanitt!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: