Szemezés

Sajnos egyre kevesebbet tudok már biciklivel közlekedni, így többször utazom bkv-val, amit az elmúlt jó pár évben ritkán tettem meg.

Boldogan, a régi emlékektől vezérelve pattantam fel a járműre és próbáltam ugyanazt és ugyanúgy csinálni, ahogy anno. Szemkontaktust teremteni a buszon üldögélő vagy álldogáló férfi utastársaimmal, de szomorúan vettem tudomásul, hogy ez már nem létezik. Nem lehet  szemezni, mert nincs kivel. Mindenki a mobiljába van belebetegedve.

Amikor még a napi rutinomhoz tartozott busszal utazni, ott élhettem meg a hozzá tartozó társadalmi életet,  azokkal az emberekkel, akik nap, mint nap ugyanabban az idősávban indultak valahova. Akadtak olyanok, akiket csak egy  megállónyi időre nézhettem, de ekkor sem mondtam le az én kis játékomról, aminek a lényege az volt, hogy ki néz el előbb. Ha új “főnyereményt” láttam meg, próbáltam úgy forgatni a szemem, hogy azonnal észrevegyen. Egyszer nyáron egy irtó büdös ember mellé keveredtem, ugyanebben a pillanatban egy fiú toppant oda mellém, egymásra néztünk és elkezdtünk nevetni, nem tudtuk abbahagyni. Ez az a tipikus titkos összenézés, amikor nem szólalsz meg, de értitek egymást. Két idegen ember megélt egy közös pillanatot.

Élménydús utazásaimra jó visszagondolni, mert  kapcsolatba tudtam kerülni emberekkel hosszabb-rövidebb időre. Olvasni sosem tudtam, mert felkavarodik a gyomrom, így jobb híján most azt nézegetem, hogy vajon ki mit görget, tindert vagy facebook-ot, meg persze ezeregy más dolgot is lehet böngészni. Szomorúan konstatáltam, hogy kihaló félben van a bkv-s szemezés, de azért én nem adom fel, megpróbálom divatba hozni újra!

Sőt, lehetne egy eseményt létrehozni, 10 perces szemezés a buszon címen 🙂

  1. Szuper volt olvasni, én benne lennék 😊A 10 perces szemezés kihívásban 👀 Bár én nem vagyok single nem is párkapcsolat keresés céljából lenne jó több ilyen pillanat az ember életében, hannem csupán a visszajelzés, hogy igen felvetted a legszebb ruhádat, fél avagy esetekben több órát töltöttél a sminkeddel..
    És igen te egy vonzó Nő vagy!
    Szerintem kevésbé lenne ennyi önbizalom hiányos ember. 👍🏼

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: