Frida Khalo kiállítás

Azt hiszem, Brüsszelben voltam mostanság utoljára kiállításon, de most nagyon nagy kíváncsisággal vártam Frida Kahlo festményeit.

Az első festményeit inkább európai szokásoknak megfelelően festette, de későbbi képein- ami miatt én is igazán rajongok érte-, a mexikói hagyományok színvilága és szimbólumai jelennek meg. A mexikói kultúráért legalább annyira rajongok, mint Indiáért. Azok a csodálatos színek és  a misztikus hagyományaik, amiben élnek, generációról-generációra továbbadva őket. Ez a gyönyörű festőnő borzasztó nehéz élete ellenére akart alkotni, mikor a balasete után hosszú ideig nem tudott lábra állni, fekve, ágyban festett. Festményei elárulják lelkiállapotát, de ott is inkább a háttérben meghúzódó tárgyak, állatok mesélik el nekünk magányosságát. Több festményén láthatók az átélt borzalmai, mint például A törött gerinc című képen is.

A festőnő a divatvilágot is megmozgatta, rengeteg tervezőt inspirált. Valójában nem csak a festményeivel tűnt ki a nagy átlagtól, hanem az öltözködésével is. Mai szóval élve egy brandet épített maga köré,  egy énmárkát.

Még van időtök novemberig, ne hagyjátok ki ezt a kiállítást sem!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: