Mit tegyünk a felesleges holmikkal?

Sokan kérdezitek, hogy mit kezdjetek azokkal a ruhákkal, amiket nem veszek át. Ha ajándékozásra szánnátok ezeket, akkor tudom ajánlani az Adománytaxit. Nagy szüksége volt már egy ilyenre kis országunknak. Ami még inkább tetszik bennük, hogy nem csak ruhákkal foglalkoznak, más egyebet is összegyűjtenek és elszállítják olyan családoknak, akiknek még szüksége van rá.

És ha már itt tartunk, az egy picit szomorú, hogy Magyarországon sokan azt gondolják, a lyukas, ócska ruháknak valaki örülni fog, vagy a lyukas, rozsdás edényeknek. Meg kellene tanulnunk egymást tisztelni és eltöprengeni azon, hogy mi örülnénk-e neki, és nem azzal a mondattal letudni, hogy ”A szegénynek még ez is jó lesz, örüljön, hiszen ingyen kapja.”  Ez nem így működik!

Olaszországban például, de egész Nyugat-Európában úgy működik ez a rendszer, hogy kivasalva, kimosva kiteszik a már nem szükséges ruhákat az emberek és jön érte a szervezet, aki összegyűjti ezeket.

Én is találkozom az üzletben olyan holmikkal, amit csak gumikesztyűvel fognék meg és forog a gyomrom a szagától, pedig itt még személyes találkozó is van. Nyilván ilyen ruhákat nem fogok árusítani. Azt hiszem akármelyik esetet is nézem, mindenkinek csak azt kellene végig gondolnia, hogy ő hordana-e ilyen holmikat.

Summa summarum, a lényeg, hogy talán a felhalmozott holmijaink jó helyre kerülése megoldódni látszik az ilyen szervezetek álltal.

 

Itt találjátok őket:

http://www.adomanytaxi.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: