Kapcsolatok

Manapság minden olyan furcsa a férfi-nő kapcsolatokban is. Az ötven éves férfiaknak 25 éves barátnőik vannak, a 40 éves nőknek 28 éves pasijuk van. Persze a szórásban akadnak egykorú párok is vagy pont ideális korkülönbség, de akik huszonéve házasok, ott nagy átlagban egy hatalmas lufi van fenntartva, ami kifelé fényesen csillog, de belül tele van elhasznált, fullasztó levegővel, amiben mindenki fuldokol. Csak ezt senki nem meri kimondani, még önmaguknak is hazudnak.

Van aki szeretőt tart, hogy teljes legyen az élete, mert a kirakat családdal ugyebár nem az. De jól van ez így, azzal nyugtatja magát, hiszen máshol is így megy. Hol a férfiakat csavarják két oldalról asszonyaik, hogy még több pénzt vigyenek haza, hogy legyenek többet a gyerekekkel, és hát, mint férfi is állják meg a helyüket, de a ház körül sem árt a rend. Aztán ott van ennek a fordítottja is. Legyél anya, szerető, megértő társ, fitnesz edző testtel. Csak nem értem, ezek az elvárások, hogyan is fogalmazódnak meg azon emberek fejében, akik fikarcnyit sem tisztelik a társukat, de még saját magukat sem. Kirakat életük utolsó napjaiban elmondhatják majd, igen, én az elvárásoknak megfeleltem, feleség/ férj voltam, gyereket/gyerekeket neveltem, házat, autót vettem és egy évben egyszer a nyaralás is meg volt. És elmúlt közben az élet. De mindezt megérte végig csinálni és leélni úgy, hogy valójában nem élted meg, csak éltél benne?

Minden nőt és férfit csak tisztelni tudok, aki képes volt erőt meríteni, szembenézni ezzel, majd belehalni az elválásba és felállni újra, új életet kezdve. Irigykedve és megbecsüléssel tekintek azokra a párokra és családokra, ahol vannak nehézségek és problémák, de nap, mint nap tesznek a másikért és önmagukért is, hogy egy egységként tudjon működni a család, úgy, hogy abban mindenki megélhesse az életet. Akik nem egyfolytában elvesznek a másikból, hanem hozzá adnak.

“Nem baj, ha szűk a kapu, s ha a tekercs bármit ró ki rám, magam vagyok sorsom ura, lelkem hajóján kapitány.”

William Ernest Henley

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: