Testvérek

Milyen, ha hárman vagytok testvérek? Olykor szörnyű volt, főleg a legkisebbként, de nyilván a legidősebb és a középső testvérem is ezt mondaná. Később viszont, amikor már “össze”nőttünk, akkor elválaszthatatlanok és örökké együtt bulizós testvérekké váltunk.

A korkülönbség miatt eleinte a báttyámmal pendültünk egy húron (három év van közöttünk). Aztán, mikor ugyanabba az iskolába kezdtem járni, ahová ő is, és minden nap meg kellett várnia 1 éven keresztül, hogy együtt buszozzunk haza, akkor már kicsit terhessé váltam neki. Ha bandázni ment, már inkább rpróbált lerázni, mintsem magával cipelni. Ez érthető 25 év távlatából.

A nővérem pláne nem volt kíváncsi a társaságomra (öt és fél év van közöttünk), így kénytelen voltam a saját kis világomban ellenni és újdonsült barátnőimmel tengetni a napjaim. Azt hiszem kb 15 éves voltam, amikor elengedtek az éjszakába a bátyámmal. Majd még eltelt egy-két év és addigra már végre nagyjából egy korosztály lettünk és innentől elválaszthatatlanok. Így teltek a mi közös éveink sok mulatsággal és persze veszekedéssel, amit a szüleink próbáltak tompítani.

A következő fordulat a mi kis életünkben, amikor a bátyámnak kislánya született, és időközben a nővérem is kiköltözött Olaszországba, majd neki is született két gyereke. Nem járok ki túl sűrűn hozzájuk, de minden nyáron egy hónapra hazajönnek. Idén kisebb problémák adódtak, így hirtelen ki kellett utaznom hozzá. Sokat beszélgettünk és mind a kettőnknek szüksége volt a másik támogatására. Aztán amikor hazafelé repültünk arról beszéltünk, basszus, még soha nem repültünk együtt, majd mikor megnéztük itthon a Rigoletto-t, arról, hogy basszus még nem voltunk felnőttként együtt operában… és még sorolhatnám mit nem tettünk még meg együtt soha.
De legfontosabb dolgot mindig megtesszük, hogy ott vagyunk egymásnak bármi is történjen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: