Egy nehéz nap éjszakája

Gondolom sokunknak nagyon ismerős, amikor olyan fáradt, hogy már csak az ágyára tud gondolni, hogy belehuppanhasson. Nálam is sokszor van ez így.

Igazán korán próbálok ilyenkor lefeküdni, de körülbelül másfél óra alvás után arra ébredek, hogy a kis agyamban csak pörögnek a gondolatok, aztán szomjas leszek, éhes, majd melegem lesz. Felkelek, kinyitom a létező összes ablakot. Végre hűvös van, kicsit kinézek az utcára, mi zajlik odalenn. Aztán visszafekszem és kezdődik a végeláthatatlan forgolódás. Na jó! Akkor olvasok, de ahhoz be kell mindent csukni, mert bejönnek a szúnyogok, akkor inkább a telefonomon nézelődök egy kicsit.

Amikor gyerek voltam, mindig három ásítást kellett megvárnom és tudtam, mikor ez eljön, úgy alszom, mint a tej. Most azthiszem már a századiknál tartok, de semmi. Van hogy ez az állapot hetekig tart. Mindent kipróbálok ilyenkor: esti edzés, hogy kifáradjak, egy pohár bor, hogy bealudjak és végezetül a csoda növényi bogyók, amik semmit nem hatnak. Napról-napra egyre fáradtabb vagyok, úgy érzem magam, mint egy zombi. Természetesen ilyenkor az utolsó két órára olyan mèly álomba zuhanok, hogy mikor megszólal az ébresztő, percekig azon gondolkozom, milyen nap is van, most mennem kell dolgozni vagy valahova? Ilyenkor nyúlok a telefonért, hogy fény derüjön arra, milyen napot is írunk. Érdekes ilyenkor sokan megjegyzik “ de jól nézel ki”. Még szerencse!

Most például egy hete kiköltöztem a kanapéra, hátha jobb lesz, de mitől is lenne? Mindig irigyeltem azokat az embereket ( ezek általában férfiak), akik egy perc alatt olyan mély álomba merülnek, hogy egész éjszaka beszélhetsz hozzájuk, mégsem ébrednek fel.

Egy záró történet. Pont ma, ahogy utaztam a villamoson, három lány és egy fiú beszélgetett, mind a három lány arról regélt, hogy milyen rossz alvók. Ezt ecsetelték, mire a fiú megszólalt: Miért van az, hogy ha nőkkel beszélget, mind ezt mondják, hogy milyen rossz alvók?

Érdekes, hát nem tudom hogy van ez, de időről időre visszatérnek ezek a periódusok az életembe. Persze valamire fogni kell, úgyhogy én a teliholdra szoktam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: