Véleményem a Burberry ruhaégetéséről

Próbálok nem beleokoskodni mások életébe, elfogadni ki, miért úgy él vagy cselekszik, ahogy, de vannak olyan értelmetlen dolgok, amit nem tudok és nem is akarok elfogadni.

Nagyon sokunk szereti a luxus divat márkákat. Az, hogy ki hol és mennyiért veszi meg az már magánügy. De az nem, hogy egy világ márka, jelenesetben a Burberry 10 milliárd forintnyi ruhát, kiegészítőt égetett el. És hogy miért? Kizárólag azért, hogy ezek a termékek ne kerüljenek olyan emberek gardróbjába, akik rendes áron nem engedhették volna meg maguknak. És az hogy lehet, hogy megengedhet magának egy ilyen cég ekkora pazarlást, környezet szennyezést, miközben annak, aki ilyen reflektor fényben tündököl pont példát kellene mutatnia? Ennek ellenére nekik sokkal fontosabb, hogy a luxus az luxus maradjon.

Én nem élek tudatosan, irigykedve nézem és becsülöm azokat az embereket, akik oly sok energiát és időt szánnak erre. Sokszor megkérdezik tőlem, hogy a tehetősebb emberek minek hozzák be hozzám a holmijaikat, amikor nincsenek is rászorulva. Szerintem pont ez a lényeg, a bizományba leadás nem rászorulás kérdése, hanem inkább a tudatosságé. Ezek a holmik “újra vannak hasznosítva” ismét bekerülnek a körforgásba és valaki még évekig örömmel viseli őket, a mások által már megunt ruhákat. Én nem vagyok ismert és nem áll mögöttem több ezer ember, akik nagyon okosak lennének a szakmájukban és a háttérből mondanák meg, mit tegyek ezzel a sok holmival, ami megmarad, de sosem jutott eszembe kirakni lomtalanításkor vagy a kukába dobni. Az én eszközeimmel megróbálom még az utolsó esélyt is megadni ezeknek a ruháknak, hogy hasznossá válhassanak valakinek.

Értetlenül állok a Burberry hozzáállásán, és sajnos nem is csak ez az első cég, aki így gondolkozik..

 

(kép forrása: gyujtoforras.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: