Ragaszkodás

Miért ragaszkodunk oly sok mindenhez, legyen az egy tárgy, személy vagy akár egy ország?

Nem merünk elengedi dolgokat, mert félünk az újdonságtól, az ismeretlentől, hiszen ott sebezhetővé válunk, ezért inkább évekig benne ragadunk egy rossz kapcsolatban, biztonságot jelentő léggömbben. Sokszor rácsodálkozom az emberekre, hogy egy státusz-szimbólumot jelentő ruhadarabtól nem vállnak meg, de egy barátot vagy családtagot oly könnyen félretesznek. Egy rossz időben, rossz helyen kimondott mondat vagy egy félreértés éket tud ütni közéjük. A tárgyaink nem mondanak ellent, nem veszekszenek, ha nem úgy bánunk velük, ahogy kellene, pedig én abban hiszek, mindennek van lelke és meghálálják, ha jók vagyunk hozzájuk.

Például egy költözés pont arra tanít meg, hogy mindentől meg lehet válni. Minden egyes búcsú kimondásával egy változás indul el az életünkben, ezáltal meg van az esélyünk arra, hogy mindent előlről kezdjünk, a hátunk mögött hagyva életünk egy szakaszát, hogy egy új lehetőség nyíljon előttünk. Az elkövetett hibáinkból tanulva igyekezhetünk jobbá tenni az életünket.

Ragaszkodjunk azokhoz a kapcsolatainkhoz, amelyek nélkül nehezebb lenne az életünk. Azt hogy kit is szeretünk igazán, sosem mi tudjuk, hanem az, aki álltalunk van szeretve . Ha Ő pille könnyűvé válik mellettünk, akkor szeretjük. Ha olyan nehézzé válik a teste, mintha folyton egy sziklát cipelne, akkor csak ártunk neki.

A ragaszkodás jó, csak tudnunk kell a miértjét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: