4. Gardrob Jótékonysági Vásár

El sem hiszem, hogy újra karácsony és hamarosan itt van immár a negyedik Gardrob jótékonysági vásár.

Hogy hogyan és miért is jött ez az ötlet négy évvel ezelőtt? Először is azért, mert szerettem volna úgy hasznosítani a megmaradt holmikat, hogy közben segítek is valakiknek, és mert heteim teltek el telefonálással és könyörgéssel különböző szervezeteknek, hogy legyenek már kedvesek eljönni a megmaradt ruhákért, de mindenki elhajtott és a ruhatenger csak nőtt. Végül is az év közbeni elszállítást egy nagyon kedves vevőm (és azóta már barátom is), megoldja nekünk évről évre, amit ezúton is hálásan köszönök Neki. De elkezdtem gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne ebből pénzt csinálni és esetleg így egy kis örömöt szerezni vele. No és kinek és hogyan? Kezembe vettem az ügyet és elkezdtem töprengeni, majd úgy döntöttem, hogy gyerekeknek szeretnék vele gyűjteni, mert Ők tényleg önzetlenül örülnek, úgy ahogy senki más. Mindig igazságtalanságnak tartottam az élettől, ha a gyerekektől elvesz bármit is, hiszen még semmi rosszat nem tudtak tenni, még teljesen ártatlanok és védtelenek.

Amikor tavaly előtt mi voltunk a Jézuska segítői és elvittük a Karancskeszi óvodásoknak a névre szóló ajándékokat, számunkra is felejthetetlen élmény volt. Soha nem fogom elfelejteni az arcukat, azt az érzést, amit kaptunk tőluk.

Segíteni szerintem kell mindenkinek, aki tud, persze mindenki a maga módján. Csak így tud egészséges maradni a lelkünk. Főleg úgy, hogy manapság az élet inkább megy abba az irányba, hogy elvenni magunknak, minél többet, semmint önzetlennek lenni. Furcsa, de nekem az idős emberek és a gyerekek gyámoltalanságától szorul el a torkom újra és újra. Igaz nincs még gyerekem, de amikor a testvéreim gyerekei átölelnek vagy csak nagyon sírnak valami miatt, az valami teljesen más érzést vált ki belőlem, olyat, amit nélkülük

nem éreztem eddig. Nem akarok naiv lenni, hiszen tudom, egyik gyereknek sem fogom boldogabbá tenni az életét, de legalább egy pici örömöt tudunk szerezni nekik.

Minden egyes termék árát, amit ilyenkor értékesítünk, a huncut szemű gyerekekre fordítjuk.

Arra kérek mindenkit, idén is jöjjön el hozzánk, és ha nem is vásárol, de igyon meg egy pohár forralt bort velünk és legyen részese a jelenlétével ennek a számunkra nagyon kedves és fontos napnak, ami idén december 10-én lesz 11-18 óra között. Szeretettel várunk mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: