Ez csak a világvége

Ezt a filmet ne akkor nézzétek meg, amikor amúgy sem vagytok jó kedvűek, mert nem fog felvidítani. Két nagy kedvencem is szerepel benne, a mindig sármos Vincent Cassel és az ártalan szépségű Marion Cotillard és hát a francia beszédről nem is beszélve, ami elragadó számomra.

Sokat töprengtem azon, hogy ha tudnám, most találkozom utoljára azzal az emberrel, akit nagyon szeretek, mit is mondanék neki, és mit mondanék akkor, ha nem tudom, hogy soha többet nem látom?

Ez a történet Louisról szól, aki egy író és 12 év elteltével megy újra haza a családjához, hogy egy nagyon fontos dolgot közöljön velük. De azzal, hogy hazatér, a családtagokban kinyílik egy csap,  és az elmúlt időszak sérelmei azonnal elkezdenek kiömleni. Talán nem is igazán lehet okolni Őket érte, hiszen annyira érthetetlen számukra, miért lettek úgymond megtagadva.

Érezhető, ahogy próbálnak viselkedni, hogy minden tökéletes legyen, mire megérkezik Louis, de ez nem sikerül nekik.

Ha másnak nem is tetszik ez a film, de arra mindenkinek jó lesz, hogy elgondolkozzon azon, valóban csak akkor kell-e kimondanunk mindent, ha tudjuk holnap mindennek vége!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: