Nőnek az ember születik..

Azt mondják, nőnek az ember születik, férfivá viszont válnia kell és ez milyen igaz. Kislányként már amikor megszületünk is érezhető az, ami aztán egész életünkön át elkísér, hogy Nők vagyunk.

Akkor még kicsit másképp persze, de ugyanúgy csacsogunk, szempillát rebesgetünk a kisfiúknak a játszón, önfeledten kacarászunk és kedvesen mosolygunk azokra a bácsikra, akik szimpatikusak nekünk. Eleinte nyilván anyukánk öltöztet, majd egy-két év elteltével öntudatra ébredünk és már csak azt vesszük fel, ami nekünk tetszik. Ilyenkor odaálluk a tükör elé, illegünk-billegünk, tetszünk magunknak. Már akkor miniatűr kis hölgyek vagyunk.

Aztán, ahogy idősödünk, egyre fontosabb lesz, hogy ki mit hord, mi a divat, az osztálytársamnak milyen ruhája van. Valahogy ez benne van a génjeinkben, örökre belénk van kódolva.

Megérkezünk a huszas-harmincas éveinkhez, amikor már önfeledten élvezzük a szabadságunkat, már nem szólhat bele senki, mikor, mit veszünk fel. Az életünk arról szól, hogy este hova, kivel, miben vonulunk végig a városon és miénk a Világ!

Szép lassan elmúlnak a mulatós évek, majd férjhez megyünk, gyerekeink születnek. De ugyanazok a dolgok még mindig fontosak számunkra, ahogy azelőtt, csak megint egy kicsit másképp. Már nem mi vagyunk a legfontosabbak, nem magunkat fotózzuk, hogy a barátnők csekkolhassák, megfelel-e a szett estére, hanem kislányunkban látjuk saját magunkat, ahogy egy fotó kedvéért pózol.

Ne feledkezzünk meg a nagymamáinkról, anyukáinkról sem, akik mindezt már végigélték, de még nekik is ugyanúgy fontos, hogy nőnek születtek. Ott volt például a
nagymamám, akire ha visszaemlékszem mindig elegánsan jelent meg, akárhova is ment. Rengeteg kalapja és kesztyűje volt, amit télen-nyáron viselt és ezeket persze tökéletes összhangban tudta hordani. Emlékszem, mikor utoljára egy nagy útra készült Németországba és előtte bejött a munkahelyemre. Ekkor körülbelül már 70 éves lehetett. Szóltak nekem, hogy egy nagyon elegáns idős hölgy vár engem, menjek le. Leszaladtam hozzá és ahogy megpillantottam én is csak ámultam és bámultam, hogy ennyi idősen, milyen eleganciával tud megjelenni. Azt hiszem, hogy az ő stílusvilága igazán nagy hatással volt rám már gyerekként is.

Az, hogy hogyan öltözködjünk stílusosan nem kor kérdése, mert nem számít éppen hány évesek vagyunk. Minden időszakunknak megvan a maga bája és a lényeg, hogy bármilyen korban is járunk, mindig ugyanúgy, ugyanazok a nők maradunk, akiknek megszülettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: