A zene számomra..

Míg olvastok, hallgassátok meg egyik kedvenc operám, a Pillangó Kisasszony egyik áriáját Maria Callas előadásában:

A zene és a könyvek nagyon fontos szerepet játszanak az életemben.

Könyveket azért szeretek olvasni, mert rengeteg szituációt és történetet élhetek meg általuk és imádok képzelegni közben. A zene az  egészen más, a zenével képes vagyok újjászületni. Ha egy jó számot hallok, felszabadul a testem, a lelkem és úgy mosolygok tőle, mint egy óvodás. Sokféle érzést lehet általa megélni, képes a mennyekbe is elrepíteni, ugyanakkor bele is lehet halni…

Ha jövök megyek az utcán vagy ha otthon vagyok, mindig zenét hallgatok, hangulatomtól függetlenül. Rajongok azért, amikor új zenéket keresgélek, sokszor ez kapcsol ki. Órákig tudom böngészni az internetet új dalok felkutatása miatt, nagyon sokfélét szeretek. A zene egy olyan fajta lüktetést ad a napjaimnak, amit mással nem tudok megélni. Sokszor megyünk el táncolni a barátnőimmel, végigsöprünk az éjszakán és úgy táncolunk hajnalig, mintha az életünk múlna rajta. Ilyenkor olyan életet érzek magamban, hogy arra szoktam gondolni, ha most meghalnék, azt sem bánnám.

Gyereknek a szüleim sokszor tettek fel egy-egy komolyzenei bakelitet és akkor rosszul voltam tőlük, de most már tudom, hogy ehhez is csak meg kell érni, mint a jó borhoz. Ma már szeretem a komolyzenét, az operákért meg egyenesen rajongok. Nem értek a zenéhez, csak érezni tudom és olykor egy-egy ária hallatán könnybe lábad a szemem a gyönyörűségtől. Valamiért egyébként csak az olasz nyelvű operákat szeretem hallgatni.

Sokszor az utcán pont a zene volt az a biztos pont, amitől magabiztosan tudtam járni-kelni, a zene a fülemben valahogy magabiztosságot adott. Mostanság már ennek nem feltétele a zene, de azért bosszankodom, ha esetleg lemerül a telefonom.

Van sok tökéletes pillanat az életemben, de most egyet megosztok veletek. Számomra az egy ilyen pillanat lenne, amikor reggel felébredek a barátom mellett, Ő bekapcsol egy zenét és annak a hangulata pont összhangban van az én ébredező hangulatommal. Na, ez egy tökéletes pillanat! ( de még én is várom ezt)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: