Szerelem

Mi is a szerelem? Ez egy igazán nehéz kérdés. Nagyon sokféleképpen érkezhet életünkbe. Olykor csak lehullik elénk az égből, olyan váratlanul, mint egy tollpihe és azon gondolkozunk, Ő most vajon honnan került ide?

Én mindig is abban hittem, hogy egyszer csak szembe jön az utcán, vagy benéz a kirakat ablakán. Soha nem kerestem, mert meggyőződésem, hogy ezt nem lehet irányítani, vagy ha mégis megpróbáljuk, akkor pont a tisztasága vész el. Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy néha ne kajtattam volna utána. De ilyenkor utólag mindig kiderült, hogy csak az érzést akartam megélni, de annak nem volt köze a személyhez.

A szerelem is végigkísér egész életünkön, csak minden szakaszban máshogy éljük meg.  Mindegy, hogy milyen neműnek születünk, az egymáshoz való vonzódásunk ott van folyton, kortól, időtől, helytől függetlenül. Igazából talán a mostról beszélnék a legszívesebben, amikor már kiforrottabb nőként élem meg ezt az érzést. Ilyenkor már nincs arról szó, hogy meglátom és összepisilem magam a látványától. Ebben a korban szerintem már sokkal inkább arról van szó, hogy az első pillanattól kezdve ott van az a „valami” köztetek és akármi is történik, mindig ott lesz. Hiába nem ismered még Őt, mégis úgy érzed, mintha már évek óta együtt lennétek. Minden olyan magától értetődő. „Vele lenni oly könnyed, mint pirkadatkor egy erdei tisztáson a levegővétel.”

Mivel az élet percről percre alakítja az utunkat, így folyton ott van a lehetősége annak is, hogy a semmiből nem csak szerelem érzése érkezik, hanem a pokoli fájdalomé is, ami letaglóz, lyukat üt a mellkasod közepébe és csak reménykedsz, hogy egy rossz álom az egész. De nem, nem az, és ezzel is szembe kell néznünk. Hagynunk kell, hogy a testünk minden porcikáját ugyanúgy átjárja, mint a szerelem érzése. De egy nagyon fontos dolgot soha ne feledjünk, és ne kövessük el ezt a hibát. A múltban megélt csodának minden perce igaz, ne akarjuk felülírni a vélt vagy jogos sérelmeinkkel, mert az a jelen és ezt nem szabad a múlthoz csatolni. Kezeld külön, mert csak így kapsz valós képet, és ha már eljutottál ide, biztos vagyok benne, mindent más szemmel látsz majd!

Hogy hányszor képes két lélek egymásra találni, azt nem tudom, csak sejtésem van, de egyszer biztos és azt hiszem az örökre szól!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: