A rúzs

A rúzs viselésének van valami nagy jelentősége egy nő életében, de az is lehet, hogy csak az enyémben volt.

Azt hiszem 32 éves koromig csak szőlőzsír volt az ajkamon, amit tudtam is viselni. Előtte, ha kifestettem a szám, vagy folyamatosan nyalogattam, vagy igen furcsa szájtartásom lett beszéd közben és ez inkább volt mókás, mint mutatós, úgyhogy letettem róla. Márticskut már 10 éve ismerem, de valahogy barátságunk csak kb. öt éve fűződött szorosabbra és hát Mártika a rúzsok és magas sarkúk Királynője. Ő volt, aki erőltette nálam a vörös rúzs használatát. Nyilván, ahogy teltek az évek, úgy alakultam én is és egyre jobban tudtam viselni mindent, így ezt is.

Most egy picit elgondolkoztam, hogy elmeséljem-e ezt a vidám történetet, ami jó pár éve történt (A rúzs és én), de megosztom veletek. Már egy ideje szorgos használója voltam a rúzsoknak, amikor egy péntek este nővéremmel elmentünk szórakozni többed magunkkal. Az este folyamán összefutottam egy régi ismerős fiatalemberrel, akivel csókolózásba keveredtem egy idő után. Egész éjszaka velem volt a nővérem, hajnali hat körül elfáradtunk, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, elmentünk gyros-t enni. A pultban álló lány csak meredt rám furcsa tekintettel, majd megszólalt végre: ”Szerintem látogasd meg a mosdót!”. Mi egymásra néztünk, nem értettük, mi lehet a baj velem.

A nővérem igazi rendes testvérként jött velem a mosdóba, belenéztem a tükörbe és nem akartam hinni a szememnek. Még a homlokomon is szét volt kenődve a rúzs. Majd a testvérkémre néztem és megköszöntem neki éles látását, hogy egész éjszaka 2 cm-re állt tőlem és egyszer sem sikerült érzékelnie a pink színben pompázó arcomat.

Hangos vihogásban törtünk ki és ez a vihogás folytatódott még a gyros-ostól elértünk hazáig, ami normál menetben 15 perc lett volna, de azt hiszem nekünk körülbelül 1 óra alatt sikerült ezt a távot megtennünk. Az a fajta röhögés volt, amikor már olyan fájdalmaid vannak tőle, hogy se menni, se beszélni nem tudsz, csak nagyon szépen lassan botorkáltunk hazafelé, egymást támogatva.

Azóta sikerült beszereznem csókálló rúzst. Szóval óvatosan, de próbálgassa csak mindenki, hogy melyek is az ő színei!

Most mutatok nektek egy pár árnyalatot magamon, hogyan is változik tőle az arcom.

Fajl_000(3)

Fajl_000(2) másolata

Fajl_005(2) másolata

Fajl_001(3) másolata

Fajl_002(1)

Fajl_004(1) másolata

Fajl_007 másolata

Fajl_006 másolata

Fajl_008 másolata

 

Fajl_009

Fotó: Marosvölgyi Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: