Arany, ezüst vagy bizsu?

Emlékszem, a nagymamám mindig arany ékszereket hordott vagy bizsut, de ezüstöt soha. Gyerekként nem értettem. Sokszor kérdeztem tőle, hogy miért nem hordasz ezüst ékszereket? Erre a válasza mindig ez volt : „Majd a korral Te is megtudod”

Azt hiszem sajnos -vagy nem sajnos-, már mindent értek. Igen, én is elértem azt a kort, amikor az ezüsthöz való vonzódásom megszűnni látszik. Ha elmegyek ékszereket venni az üzletbe, nagyon kell koncentrálnom, hogy az ezüstöket is észrevegyem.

Imádok mindent ami arany, legyen az táskalánc vagy  bőrdszekiken egy kis dísz, sőt már a cipőkön is az arany díszeket szeretem. Elkezdtem előszeretettel bizsut is viselni. Persze most már rengeteg színben, fazonban lehet ékszereket vásárolni.

Sajnos azt látom, hogy az ékszerviselésnek sincs még  meg a kultúrája kishazánkban. Sokan azt hiszik, ha teleaggatják magukat sok színes kiegészítővel,  jobban felhívják a figyelmet magukra. És hát ez igaz, de a mondás is, hogy a “kevesebb, néha több” és, hogy ”viselni tudni kell”.

Most már nagyon nagy a kínálat,  csak tudjon dönteni az ember. Én mindenben imádom keverni a stílusokat,  régit az újjal, ezüstöt az arannyal, a visszafogottat a csiricsáréval.

Legyünk bátrak az ékszerek viselésében is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: