A Nő

Sokat gondolkoztam azon, hogy számomra milyen is az igazi nő. Ez  nagyon szubjektív, de most megróbálom az én szemszögemből  leírni nektek.

Én is nagyon sokáig olyanná szerettem volna válni, akinek a hivatalosan meghatározott tökéletes paraméterei vannak. De már rég rájöttem, hogy ez nekem soha nem fog összejönni. Míg másnak az jelent nagy problémát, hogy lefogyjon, nekem egy időben az volt, hogy pár kilót hízzak és higgyétek el, ez legalább ugyanolyan nehéz, mint az ellenkezője. Idővel a kívánt kilók feljöttek, kívül-belül jól éreztem magam, de mégsem voltam teljesen elégedett. Aztán jöttek a szorongások, hogy nem vagyok elég tetszetős, a hasam nem kockás, a hajam nem elég dús… Ennek ellenére szép lassan újra kezdtem randizgatni, de olyankor annyira tökéletesnek akartam mutatni magam, hogy pont a lényeg veszett el, Önmagam! Pedig a férfiak soha nem azt nézik, hány kiló felesleg van rajtatok, ha eljutottatok egy találkáig, ott már csak Te számítasz. Az, hogy mennyire mersz szabaddá válni a társaságában, vagy épp befeszülsz és a szemben ülő pasi csak arra tud gondolni, hogy milyen szép ez a nő, kár, hogy belül teljesen unalmas.

Kávé bolond vagyok, így a kávézók teraszán bőven van időm nézelődni. Imádom figyelni a férfiakat, nőket, párokat és a gyerekeket, ki, milyen helyzetben, hogyan viselkedik. Az utcán sétáló hölgyeket figyelve sajnos igen gyakran veszem észre, hogy ott egy gyönyörű nő, de vajon miért jár leszegett fejjel? Miért nem megy büszkén és néz mindenki szemébe, aki elhalad mellette, hogy “Helló itt vagyok, nézz  rám!”

Viszont vannak azok a nők, akiknek maguktól értetődően egyenes a járásuk, úgy vonulnak az utcán, hogy mindenki felfigyel rájuk, legyen az nő vagy férfi. Ha belépnek valahova, minden tekintet rájuk szegeződik, de nem azért, mert közszemlére tették mindenüket, hanem mert vonzzák a pillantásokat a kisugárzásukkal. Az igazi nőnek vannak testi “hibái”, de úgy szereti magát, ahogy van és ettől sugárzik.

Ahogy telnek az évek, ez nyilván meglátszik rajtam is, de be kell vallanom, még soha nem éreztem magam ilyen jól a bőrömben, mint most. Mert igaz, már nem olyan ropogós a húsom, mint húsz évesen, de számomra mindennél fontosabb az, ahogy ma gondolkozom és élem az életem. Azt hiszem, néhány éve igazán boldog időszakomat élem, a kisebb-nagyobb problémáim ellenére. Az elmúlt években az élet megtanított arra, hogy elfogadjam a környezetemet, a velem történő eseményeket, de főképp saját magamat. Már tudom, ha úgy nem vagyok jó a másik félnek, ahogy vagyok, akkor nincs mit tenni, koronát igazítok és megyek tovább. Persze előtte lefutom az önkínzó köreimet, elkezdem magamban keresni a hibát testileg-lelkileg és felteszem a legostobább kérdést: dehát miért nem vagyok jó senkinek?

Nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert nem a megfelelő ember ül velünk szemben, mert annak úgy leszünk jók, ahogy vagyunk. És amíg nem tapasztaljuk meg ezt az érzést, sajnos mindig bele fogunk lépni ugyanabba a pocsolyába.

Igazából én nem tudok mást tanácsolni, minthogy merj természetesen önmagad lenni abban a testben, amiben megszülettél, azokkal a gondolatokkal, lélekkel, amit folyamatosan fejlesztesz, mert ettől leszel egyedi és különleges, szép Nő!

 

 1. Nagyon bölcs gondolatok. Szerintem el kell érni egy kort, hogy valaki igy tudjon gondolni saját magára és a környezetére. És ez az “elérés” nem könnyű, főleg ha segitséget se nagyon kapsz sehonnan. /egy-két dicsérő szó stb./ És az állandó “megfelelni vágyás” közben sok minden kimarad, amit már nemigen lehet pótolni. Szeretettel üdvözlöm H.Gy

  Kedvelés

  1. Kedves Györgyi,

   Nagyon köszönöm, hogy írt nekem!
   Ahogy telnek az évek arra kell rájönnöm, hogy nagyon sok mindenhez meg kell érni. És arra is rájöttem, hogy akárki is vesz körül minket, mindig egyedül kell kitaposnunk a számunkra legmegfelelöbb utat, mert akkor az nem tud eltünni belőlünk soha többet.
   És a legfontosabb szerintem elérni azt, hogy már senkinek ne akarjunk megfelelni csak Önmagunknak!

   Sok szépen ès jót kívánok Önnek!
   Rita

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: