Gardrob mese

Egyre többször jutott mostanában eszembe, hogy megosszam veletek a Gardrob mesémet. Ki is vagyok és hogy lett 4 órás alkalmazottból üzlet tulajdonos 10 évvel ezelőtt.

Sok éven át tiffany lámpakat és üveg dísztárgyakat készítettem, de sajnos akármennyire is szerettem volna folytatni, nem lehetett, mert nem tudtam belőle megélni. Ezért elkezdtem munkát keresni, majd egy nap felhívott egy barátnőm, hogy lenne egy 4 órás munka egy használtruha üzletben. Így kezdtem dolgozni a Gardrobban.

Két hölggyé volt akkoriban az üzlet, mikor én odamentem, már egy éve üzemelt. Egy évig dolgoztam náluk, sokat tanultam tőlük, már egyre több mindent bíztak rám és én élveztem nagyon. Kirakatot rendeztem, ruhákat vettem be és egyre jobban belefolytam az üzlet menetébe. Persze, az is elkezdett foglalkoztatni, mit is lehetne másként csinálni, hogy jobban menjen. Olykor elkalandoztam, milyen is lenne ha az enyém lehetne, hogy csinálnám, mit tennék másképp. Egyre erősebb lett a vágy bennem, hogy esetleg átvegyem tőlük az üzletet. Mivel a szüleimnek több válalkozása is volt, így nem állt messze tőlem ez a fajta munka. Aztán döntenem kellett, mert hát 4 órában sem lehetett annyi pénzt keresni, hogy az elég legyen a megélhetésre. Így elkezdtem újra munkát keresni, közben egy nagyobb nevű ruhaüzletben már második fordulós voltam, mikor felcsillant a remény. A két hölgynek nagyobb kaliberű problémái lettek, így eljött az én időm és megkérdeztem, nem adnák-e át nekem az üzletet. Meghányták-vetették és végül IGENT mondtak!

Így 2006 októberében enyém lett a Gardrob. Mikor ez megtörtént nagyon ideges és elbizonytalanodott voltam, hogy biztos, hogy tudom én ezt csinálni? Ekkor még igen fiatal voltam, és hát valljuk be, mindent ösztönből kezdtem működtetni. Szerencsére sok mindent jól gondoltam már alkalmazottként is és beváltak a változtatások.

Eleinte zavaromban olyan halkan beszéltem mindenkivel, hogy úgy éreztem a napom csak abból áll, hogy mindent kétszer mondok el. Nagyon sokat dolgoztam, reggeltől estig, három évig egyedül csináltam mindent. Aztán a változtatásoknak és az új vevőkörnek köszönhetően nem győztem egyedül tovább. Ekkor anyukám élete pont úgy alakult, hogy felszabadult az ideje, én pedig kaptam az alkalmon, hiszen remek lehetőség volt, hogy fejlődjön az üzlet, és egy családtaggal mégis könnyebb volt. Eközben kezdtek fejlődni a közösségi oldalak is, így nekem is haladni kellett a korral és szükséges lett, hogy valaki a háttérben ezekkel a dolgokkal is foglalkozzon. Ez által a családom többi tagja is segítségemre sietett és ezeket az oldalakat, fotókat azóta ők készítik.

Nos így néz ki a Gardrob kis csapata. Nehéz volt kiengedni a kezemből az üzlet egész menetét, de muszáj volt, hogy én csak arra öszpontosítsak, amihez értek vagy inkább érzékem van. Szerencsés vagyok az üzlet adottságaival, hogy két ekkora kirakatom van és ezzel próbálom becsalogatni a kedves Vevőket. Én rendezem a kirakatot és a Face szetteket, ha kell olykor modellkedem is, eddig csak arc nélkül. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak mély repülések ez alatt a tíz év alatt, de úgy érzem, azért többé -kevésbé sikerült egyensúlyt tartanom/tartanunk.
Picit mindig is olyan volt a Gardrob, mint egy régi kávéház, ide nem csak vásárolni térnek be a Hölgyek és Urak, hanem beszélgetni is. Rengeteg minden történt a 10 év alatt, sok gyerek született és sajnos vannak, akik elmentek és maga a Király utca is mekkora vátozáson ment keresztül. Mindig is imádtam ezt a környéket.  Elmondhatom, igazán sok jó embert ismerhettem meg az üzlet által, még barátságok is köttettek.

Mindenkinek köszönöm, hogy oly régóta kitartanak mellettünk és remélem ez így lesz még jó sokáig!

Hát ez volna a mi kis történetünk!

 

Fotó: Gordon Eszter

 

 1. Gratulálok ,a minden vonatkozásában egyéni,ízléses üzlethez és annak kitűnő vezetéséhez.További sikereket,ötleteket kívánok-ami, nekünk vásárlóknak is a hasznunkra válik 🙂

  Kedvelés

 2. Kedves Zsuzsa!
  Nagyon köszönöm a szavait, és nekem épp oly
  sokat jelent, Önnel/Önökkel beszélgetni egy-két fortéllyal gazdagabb lenni!😉
  Bízom benne, hogy még sokáig élvezhetjük kölcsönösen a Gardrob adta plusszokat!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: